تفاوت پوش فیت و پلیکا
نصب و راه اندازی تاسیسات فاضلابی همواره یکی از مهم ترین بخش های تاسیسات ساختمانی، صنعتی، شهری و موارد دیگر بوده و عدم توجه و یا استفاده نا درست از انواع تجهیزات فاضلابی در تاسیسات، می تواند موجب نشتی، خرابی و مشکلات بزرگ دیگر شود. به همین دلیل استفاده درست از تجهیزات فاضلابی یکی از مهم ترین بخش های راه اندازی سیستم فاضلابی یک مجموعه است. لوله پوش فیت و لوله پلیکا یکی از رایج ترین لوله های مورد استفاده در تاسیسات فاضلابی بوده و به دلیل ویژگی های مطلوبی که در این زمینه دارند، پر کاربرد ترین لوله ها دربین تجهیزات فاضلابی هستند. در این مطلب قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه لوله پوش فیت و لوله پلیکا و همچنین تفاوت آنها، بپردازیم.
لوله پوش فیت
لوله پوش فیت یکی از لوله های مورد استفاده در تاسیسات بوده که از جنس پلی پروپیلن (pp) تولید می شود. جنس لوله های پوش فیت بسیاری از مزایا، کاربرد ها و خصوصیات آن را تعیین کرده و برای شما این امکان را فراهم کرده تا در گستره وسیعی از نیاز ها، از آن استفاده کنید. نحوه اتصال لوله های پوشفیت به صورت فشاری و اورینگی است که در اتصال اورینگی، حلقه ای اتصال دو لوله راره را به هم فراهم می کند. به همین دلیل به لوله پوش فیت لوله اورینگی نیز می گویند. در ادامه به مزایا و کاربرد های لوله پوش فیت اشاره خواهیم کرد.
مزایای لوله پوش فیت
از جمله مزایای لوله پوش فیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حالت لیزی درون لوله موجب حرکت سریع تر سیالات در حال جریان شده و از گرفتگی تا حد زیادی جلوگیری می کند.
- به دلیل جنس پلیمری خود کیفیت بالایی داشته و در مدت زمان طولانی بدون نیاز به تعمیر و تعویض قابل استفاده است.
- نحوه اتصال آن به صورت فشاری بوده و به چسبکاری و موارد دیگر نیاز ندارد. به همین دلیل نصب و راه اندازی آن با دقت و سرعت بیشتری نسبت به سایر لوله ها امکان پذیر است.
- مقاومت بالای لوله پوش فیت در برابر حرارت و ضربه، موجب می شود تا احتمال نشتی و یا شکستگی آن نزدیک به صفر باشد.
- برخی لوله ها در اتصال های طولانی دچار شکستگی شده و نیاز به مراقبت دارند؛ اما لوله های پوش فیت به دلیل مقاومت بالایی که در برابر تغییرات طولی دارد، برای استفاده های اینچنینی بسیار مناسب است.
- لوله های پوش فیت به دلیل جنسی که دارند، کاملا خنثی بوده و با هیچ خورنده ای از جمله اسید و باز ها واکنش نمی دهد.
کاربرد لوله پوش فیت
کاربرد لوله های پوش فیت بیشتر در سیستم ها و تاسیسات فاضلابی ساختمان ها بوده و به سبب ویژگی هایی که دارد، برای استفاده به اعنوان لوله فاضلابی بسیار مناسب است. از جمله ویژگی هایی که لوله پوش فیت را برای استفاده در سیستم فاضلابی مناسب می کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درون لوله های پوش فیت حالت سر و لیزی وجود داشته که موجب می شود تا فاضلاب عبوری از لوله پوش فیت، با سرعت بیشتری حرکت کرده و احتمال گرفتگی آن کم باشد.
- لوله های پوش فیت به دلیل عدم واکنش و حساسیت به اسید ها و باز ها مورد خوبی برای استفاده به عنوان لوله فاضلاب است چرا که به لوله باز کن هایی که خاصیت بازی دارند، حساسیت نداشته و دچار آسیب نمی شود.
- عدم حساسیت به تغییرات دمایی سیالات عبوری از آن در لوله پوش فیت می تواند این لوله ها را برای استفاده در سیستم فاضلاب مناسب کند. چرا که احتمال تغییرات دمایی در سیستم های فاضلابی بسیار بالا است.
لوله پلیکا
لوله پلیکا یکی از لوله های مورد استفاده در صنعت تاسیسات بوده و از جنس پی وی سی ( U-PVC) بوده و در اندازه ها و قطر های مختلف، در بازار در دسترس هستند. لوله پلیکا نسبت به سایر لوله ها قدمت بیشتری داشته و هنوز هم به همان روش تولید می شود؛ اما به دلیل کیفیت و کارایی بالا همچنان یکی از پر طرفدار ترین لوله ها در بازار است. در ادامه به بررسی کامل مزایا و کاربرد های لوله پلیکا می پردازیم.
مزایای لوله پلیکا
از جمله مزایای لوله پلیکا که اکثر آنها به دلیل جنس پی وی سی آن است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت در برابر خوردگی
- انعطاف پذیری
- مقاومت در برابر شکستگی یا ضربه
- مقاوت در برابر تغیرات دمایی
- نقطه ذوب بالا و عدم حساسیت زیاد به حرارت
- دیواره های سر، لیز و بدون اصطاک و احتمال گرفتگی بسیار پایین
- عدم واکنش با سیالات در حال جریان و عدم تغییر در ترکیب شیمیایی آنها
- عدم حساسیت در برابر اسید و باز ها
کاربرد لوله پلیکا
کاربرد لوله پلیکا منتاسب با جنس و مزایای آن بوده که عدم حساسیت در برابر اسید و باز ها، عدم واکنش با سیالات در حال جریان و عدم تغییر در ترکیب شیمیایی آنها و همچنین دیواره های سر، لیز و بدون اصطاک و احتمال گرفتگی بسیار پایین لوله های پلیکا موجب می شود تا برای استفاده در ناودان ها و کاربرد به عنوان لوله های آب و فاضلاب، مناسب باشند.
تفاوت لوله پوش فیت و لوله پلیکا چیست؟
با در نظر گرفتن کاربرد لوله پوش فیت و لوله پلیکا در تاسیسات ساختمانی، صنعتی و شهری، باید به این موضوع توجه داشته باشید که لوله پوش فیت و لوله پلیکا نیز تفاوت هایی با هم داشته که استفاده از آنها را در برخی موارد مطلوب یا نامطلوب می کند. در واقع لوله های پوش فیت و پلیکا به دلیل کاربرد ها و ویژگی های شبیه به هم، کاربرد های مشابهی دارند اما در برخی موارد یکی از آنها عملکرد بهتری نسبت به دیگری دارد. موارد زیر برخی از تفاوت های پوش فیت و پلیکا هستند:
- عملکرد بهتر لوله پلیکا نسبت به لوله پوش فیت در مورد خوردگی و واکنش با اسید و باز ها
- مقاومت بیشتر لوله پوش فیت نسبت به لوله پلیکا، در برابر اشعه uv و حرارت بالا
- صرفه جویی بیشتر در وقت و هزینه در لوله پوش فیت نسبت به لوله پلیکا به دلیل سهولت و سرعت در نصب و راه ادازی
- ریسک بیشتر لوله پوش فیت نسبت به لوله پلیکا به دلیل اتصال اورینگی لوله پوش فیت و احتمال بالای در رفتگی و از هم پاشیده شدن در مواقع بحرانی مثل زلزله
سخن پایانی درباره تفاوت پوش فیت و پلیکا
در نهایت با توجه به نکات گفته شده و مطالبی که ارائه شد، می توانید تفاوت پوش فیت و پلیکا را متوجه شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره برای خرید، می توانید از طریق شماره تماس 09121711526 با کارشناسان مجرب و متخصص ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول درباره پوش فیت و پلیکا
- لوله پوش فیت چیست؟
لوله پوش فیت یکی از لوله های مورد استفاده در تاسیسات بوده که از جنس پلی پروپیلن (pp) تولید می شود. - لوله پلیکا چیست؟
لوله پلیکا یکی از لوله های مورد استفاده در صنعت تاسیسات بوده و از جنس پی وی سی ( U-PVC) بوده و در اندازه ها و قطر های مختلف، در بازار در دسترس هستند. - تفاوت لوله پوش فیت و لوله پلیکا چیست؟
در واقع لوله های پوش فیت و پلیکا به دلیل کاربرد ها و ویژگی های شبیه به هم، کاربرد های مشابهی دارند اما در برخی موارد یکی از آنها عملکرد بهتری نسبت به دیگری دارد. عملکرد بهتر لوله پلیکا نسبت به لوله پوش فیت در مورد خوردگی و واکنش با اسید و باز ها، مقاومت بیشتر لوله پوش فیت نسبت به لوله پلیکا، در برابر اشعه uv و حرارت بالا، صرفه جویی بیشتر در وقت و هزینه در لوله پوش فیت نسبت به لوله پلیکا به دلیل سهولت و سرعت در نصب و راه اندازی، ریسک بیشتر لوله پوش فیت نسبت به لوله پلیکا به دلیل اتصال اورینگی لوله پوش فیت و احتمال بالای در رفتگی و از هم پاشیده شدن در مواقع بحرانی مثل زلزله از جمله تفاوت های لوله پوش فیت پلیکا هستند.