مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان های دو طبقه و چند طبقه

مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان های دو طبقه و چند طبقه

در سیستم ساختمان هایی که امروزه ساخته می شوند، سیستم تاسیسات نقش مهمی داشته و در صورت اشتباه کردن یا خطایی هرچند کوچک در زمان نصب و راه اندازی آن، ممکن است خسارت های زیادی ایجاد کرده و حتی در مواردی موجب تخریب ساختمان شود. لوله کشی ساختمان بخش بزرگی از تاسیسات ساختمان را تشکیل داده و دقت در نصب و راه اندازی آن و همچنین در نظر داشتن مقررات مربوطه، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در این مطلب به ارائه مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان دو طبقه و چند طبقه می پردازیم.

انواع نحوه لوله کشی در ساختمان های دو طبقه

سیستم های لوله کشی در ساختمان های یک طبقه یا چند طبقه به دونحوه لوله کشی زیر سقفی و کف خوابی انجام شده که هر کدام مزیت های خود را داشته و در موارد مختلفی کاربرد دارند. در ادامه به عرفی این دو روش می پردازیم.

نحوه  لوله کشی به روش  زیر سقفی

 در روش لوله کشی زیر سقفی، لوله های فاضلاب طبقه بالایی، در زیر سقف طبقه پایینی با استفاده از سوراخ کاری و بست های مخصوص نصب و تعبیه می شود. 

 نحوه لوله کشی به روش کف خواب

 در روش لوله کشی کف خوابی، لوله های مربوط به هر طبقه در کف آن تعبیه می شوند و دیگر نیازی به سوراخ کاری و بست های مختلف برای مهار کردن لوله ها در سقف طبقه پایین نیست.

مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان های دو طبقه و چند طبقه

برای جلوگیری از گرفتگی ، ترکیدگی، نشتی و موارد مشابه در سیستم های لوله کشی ساختمان های چند طبقه، باید مقرراتی را در این زمینه اعمال کرد تا در آینده ساختمان دچار خسارت و در موارد شدید تر دچار تخریب نشود. از جمله این مقررات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سایز لوله های انتخابی برای ساختمان، مخصوصا لوله های فاضلاب ساختمان، باید در حد امکان بزرگ انتخاب کرده تا احتمال گرفتگی و یا ترکیدن لوله ها کاهش پیدا کند.
  • از جنس مناسب برای لوله ها استفاده کرده و در هنگام انتخاب جنس لوله ها با توجه به کاربردشان باید ضخامت مناسب را مد نظر قرار دهید.
  • از لوله های ضخیم و لوله هایی که با اسید و باز ها و در کل با مواد شیمیایی واکنش نمی دهند، برای لوله کشی فاضلاب ساختمان استفاده کنید.
  • از لوله هایی که با سیالات خود واکنش نداده و در ترکیبات شیمیایی سیالات خود تغییری ایجاد نمیکنند برای لوله کشی  آبرسانی ساختمان خود استفاده کنید.
  • لوله های فاضلاب را با شیب نزولی تعبیه کنید.
  • طول لوله های انشعابی را در حد امکان کوتاه در نظر بگیرید تا در وقت و هزینه صرفه جویی کرده و از ایجاد صدای زیاد سیالات، جلوگیری کنید.
  • لوله های فاضلابی را از نوع پوش فیت عایق صدا در نظر بگیرید تا از عبور صدا از درون لوله به فضای بیرون، جلوگیری کرده باشید.
  • در مواردی که لوله فاضلابی خم می شود و مجبورید از اتصالات استفاده کنید، لوله های خود را با قطر زیاد در نظر بگیرید چرا که در این مواقع احتمال گرفتگی و ترکیدگی بسیار بالا است.
  • جزئیات سیستم لوله کشی خود را طوری تعیین کنید که کمترین میزان لوله و اتصالات را مصرف کند.

انواع و نکات سیستم های لوله کشی

انواع و نکات سیستم های لوله کشی

انواع سیستم های لوله کشی عبارتند از:

سیستم لوله کشی به منظور آب رسانی: سیستم‌های لوله‌کشی باید به گونه‌ای طراحی شوند که فشار آب یکنواخت در تمام نقاط ساختمان برقرار باشد. در این سیستم لوله کشی باید از لوله هایی استفاده کنید که نسبت به حرارت و تغییرات دما حساسیت نداشته و در سلامت آب، تغییری ایجاد نشود.

سیستم لوله کشی به منظور عبور فاضلاب: سیستم فاضلاب باید دارای شیب کافی برای حرکت طبیعی و عدم بازگشت فاضلاب باشد.

سیستم لوله کشی به منظور عبور و مرور و تهویه هوا: تأمین تهویه مناسب برای فاضلاب و جلوگیری از ورود گازهای مضر به داخل ساختمان ضروری است.

نکات ایمنی سیستم های لوله کشی :

  • حین لوله‌کشی باید از آسیب رساندن به سایر تأسیسات ساختمانی مثل برق و تهویه مطمئن شد.
  • تمامی استانداردهای ایمنی کار باید رعایت شود تا از بروز حوادث ناگوار جلوگیری شود.

سخن آخر درباره مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان های دو طبقه و چند طبقه

در پایان، لازم به ذکر است که اجرای صحیح لوله‌کشی ساختمانی نیازمند همکاری نزدیک میان مهندسان، پیمانکاران و کارگران فنی است تا از رعایت تمامی اصول و مقررات اطمینان حاصل شود. همچنین، نظارت دقیق و مستمر بر فرایند نصب و تعمیرات اطمینان از کیفیت کار و ایمنی ساکنین را تضمین می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره برای خرید، می توانید از طریق شماره تماس 09121711526 با کارشناسان مجرب و متخصص ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول درباره مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان های دو طبقه و چند طبقه

  1. مقررات و نحوه لوله کشی ساختمان دو طبقه و چند طبقه چیست؟
    از جمله این مقررات می توان به انتخاب سایز لوله های انتخابی برای ساختمان، مخصوصا لوله های فاضلاب ساختمان اشاره کرد.
  2. انواع نحوه لوله کشی های دو طبقه و چند طبقه چیست؟
    سیستم لوله کشی ساختمان های دو طبقه و چند طبقه به دو روش کف خواب و زیر سقفی انجام شده که در این مطلب به طور کامل آنها را توضیح داده ایم.
  3. انواع سیستم های لوله کشی دو طبقه و چند طبقه چیست؟
    انواع سیستم های لوله کشی عبارت از سیستم آبرسانی، فاضلاب و تهویه هوا هستند.
دیدگاه کاربران
دیدگاه خود را درباره این مقاله بیان کنید
کد امنیتی
;
;