لوله گالوانیزه چیست؟ تفاوت لوله گالوانیزه سبک، سنگین، گلخانه ای و صنعتی در چیست؟
شاید این سوال برای شما پیش آید که لوله گالوانیزه چیست ؟ در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل درباره این نوع لوله و انواع لوله گالوانیزه صحبت کنیم. درواقع در صنعت آهن آلات، فلزاتی که براثر خوردگی، آسیب می بیند را با پوششی از فلز روی در محل اسیب دیده می پوشانند که اصطلاحا به آن عمل گالوانیزاسیون گفته می شود. همچنین در لوله های فولادی برای محافظت بیشتر در برابر آسیب پذیری، پوشش روی را برروی آن قرار می دهند که نتیجه ی این عمل، تولید لوله گالوانیزه می شود. لوله های گالوانیزه در انواع و ابعاد گوناگون تولید شده که لازم است در ادامه مطلب بیشتر به آن بپردازیم.
نحوه تولید لوله گالوانیزه
یکی از روش های رایج تولید آن، روش غوطه ورسازی گرم است که در ابتدای کار، لوله ها به واحد آماده سازی مطابق با استاندارد های مجاز منتقل شده تا عمل جذب فلز روی در لوله ها انجام شده و عمل گالوانیزه شدن بهتر صورت گیرد. به این صورت که در مرحله اول، لوله ها چربی گیری شده و سپس زنگ آهن از روی لوله ها زدوده می شود. در مرحله بعد، به محلول فلاکس وارد گردیده و لوله آغشته می شود. این محلول موجب می شود تا مواد گالوانیزه روی سطح فولاد بهتر جذب شود. در مرحله بعد و پس از آغشته سازی، وارد دستگاه گالوانیزه شده و در کوره های مخصوص با دمای 120 درجه سانتی گراد قرار می گیرد. پس از خشک شدن لوله ها در کوره، لوله ها وارد حمام فلزروی شده و در مدت 1 دقیقه و دمای 450 درجه سانتی گراد قرار خواهد گرفت و بعد از آن به سرعت لوله ها را از حمام روی خارج می کنند.
پس از خارج کردن آن ها، فلز اضافه روی از سطح داخلی و خارجی لوله به سرعت توسط بخار و دمش هوا پاک می شود و برای جلوگیری از تشکیل شدن آلیاژِ از فلزهای آهن و روی، این لوله ها سریع داخل آب سرد قرار می گیرد. قسمت پایانی این محصول، دنده شده و برای حفاظت از دنده ها وشناسایی آن ها، درپوش پلاستیکی بر روی آن نصب می شود.
انواع لوله های گالوانیزه چیست؟
لوله های گالوانیزه براساس روش تولید به دو دسته، گرم و سرد تقسیم بندی شده و براساس وزن، لوله های گالوانیزه به سه دسته سبک، متوسط و سنگین دسته بندی می توان نمود. در ادامه به توضیحات بیشتری درباره انواع خواهیم پرداخت.
لوله گالوانیزه گرم
این نوع لوله ها در دمای بالا تولید شده و به این صورت که مولکول های آهن و فلز روی با یکدیگر درگیر شده و این امر موجب می شود تا فلز روی به درون آهن نفوذ کند. این فرایند منجر به عمر مفید بیشتر لوله های گالوانیزه گرم نسبت به سرد می شود.
درواقع عمر مفید این نوع لوله ها، بین 25 تا 30 سال بوده و ضخامت لایه های آنريال بین 40 تا 120 میکرون است. از نظر ظاهر می توان گفت که لایه های روی در روش گالوانیزه گرم، مات و کدر و به رنگ طوسی می باشد که سطح یکنواخت و صافی ندارد.
از کاربرد لوله های گالوانیزه گرم می توان به استفاده آن در محیط باز و فضای خارجی مانند دکل های مخابراتی، گارد ریل جاده، دکل فشار قوی برق، لوله آب و تیرهای برق اشاره نمود.
لوله گالوانیزه سرد
این لوله، نمک روی، داخل یک محلول آبی الکترولیزه شده و پس از آن محصول تولید می شود. آبکاری و گالوانیزه کردن این لوله در دمای پایین انجام شده و یک روکش روی، سطح آن را می پوشاند.ظاهر گالوانیزه سرد برخلاف گالوانیزه گرم، براق و یکنواخت بوده و به دلیل سطحی بودن پوشش آن، هر گونه خراش عمیق روی سطح آن، لایه های زیرین را دچار اکسیداسیون کرده که از عمر لوله می کاهد.
کاربرد این لوله های گالوانیزه سرد، در صنایع ساخت خودرو، پیچ، مهره، قطعه سازی ، پوشش دهی فلزات مصارف بهداشتی می توان اشاره نمود.
تفاوت لوله گالوانیزه سرد و گرم
همانطور که در مطلب فوق پرداخته شد؛ لوله های گالوانیزه سرد و گرم تفاوت بسیاری دارند که این امر موجب شده تا قیمت این دو نوع با یکدیگر متفاوت باشد. در ادامه به صورت مختصر با تفاوت های آن بیشتر آشنا می شوید:
• لوله گالوانیزه گرم مقاومت بیشتری نسبت به لوله گالوانیزه سرد دارد؛
• انجام گالوانیزه گرم راحت تر است؛
• ضخامت و تراکم پوشش گالوانیزه گرم بیشتر از گالوانیزه سرد می باشد.
سخن پایانی درباره لوله گالوانیزه چیست؟
در این مطلب به توضیحی درباره لوله گالوانیزه چیست؟ و انواع آن پرداخته شد؛ لوله های گالوانیزه در صنایع ساختمانی و صنعتی بسیار کاربرد دارد و می توان گفت یکی از اصلی ترین اجزای تاسیسات هر ساختمان می باشد. شما می توانید برای خرید این لوله ها با بهترین قیمت بازار با شماره تماس 09121711526 ارتباط بگیرید.